VAN AARDE NAAR WAARDE

LIVING LAB LEEMSTEEN

Wat is leemsteen? 

Leemsteen is een circulair bouwmateriaal dat een grote bijdrage kan leveren aan het verlagen van de materialenvoetafdruk en CO2-uitstoot van de bouwsector. In tegenstelling tot klassieke baksteen wordt het materiaal niet gebakken waardoor de CO2-uitstoot tijdens het productieproces sterk gereduceerd wordt. Als geen additieven of stabilisatoren worden toegevoegd, wordt de chemische samenstelling niet gewijzigd tijdens het productieproces en kan het materiaal op het einde van de levenscyclus opnieuw als grondstof dienen of terugkeren naar de natuur in ongewijzigde vorm. Wanneer uitgegraven grond van bouwwerven gebruikt wordt als grondstof voor de productie, is er ook geen ontginning van nieuwe grondstoffen nodig.

Heb je een vraag voor ons?

Wens je meer informatie over het Living Lab? Heb je interesse om je expertise te delen? Of heb je een andere vraag? Wij horen het graag van jou!

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Interesse in ons onderzoek? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang de laatste updates rond onze activiteiten en die van de partners binnen het Living Lab. 

Projectteam

met steun van