VAN AARDE NAAR WAARDE

LIVING LAB LEEMSTEEN

Praktijkcases

In het Living Lab onderzoeken we de toepassing van leemsteen aan de hand van reële praktijkcases. Het ontwerp en de uitvoering van deze praktijkcases zal gebeuren in een co-creatieve setting met bouwprofessionelen waarbij de architecten, aannemers, studiebureaus, experts inzake leembouw, de steenfabricant, Buildwise en UHasselt onderzoekers betrokken zijn. Het ontwerp- en uitvoeringsproces en de evaluatie achteraf worden telkens uitgebreid gedocumenteerd zodat de lessons learnt kunnen meegenomen worden in het vervolg van het onderzoek. 

Ben je geïnteresseerd in de toepassing van leemsteen in de praktijk? Kom dan zeker later eens een kijkje nemen op deze pagina of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Heb je een vraag voor ons?

Wens je meer informatie over het Living Lab? Heb je interesse om je expertise te delen? Of heb je een andere vraag? Wij horen het graag van jou!

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Interesse in ons onderzoek? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang de laatste updates rond onze activiteiten en die van de partners binnen het Living Lab. 

Projectteam

met steun van 

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Dit doen we in samenwerking met tal van partners. 

VLAIO zet volop in op circulair ondernemen. Daarom kreeg dit project VLAIO steun én middelen van het  NextGenerationEU fonds van de Europese Commissie.