VAN AARDE NAAR WAARDE

LIVING LAB LEEMSTEEN

Participatief demoproject

Via reële architectuurprojecten wordt de toepassing van leemsteen in de hedendaagse Vlaamse bouwpraktijk onderzocht en geïmplementeerd (praktijkcases). Daarnaast zetten we ook een participatief traject op in Helchteren, samen met een brede doelgroep van niet-bouwprofessionelen. Via interactie en co-creatie verkennen we ontwerpend en bouwend samen met lokale actoren (burgers, scholen, overheden, bedrijven...) de mogelijkheden van leemsteen en creëren we bewustwording rond de eindigheid van grondstoffen en de milieu-impact van bouwmaterialen.  We realiseren een kleinschalig, participatief demoproject in leemsteen, aangevuld met een live lab met lezingen, debatten en workshops. Op die manier hopen we een brede doelgroep te betrekken bij het Living Lab en de opgebouwde kennis breed te verspreiden. 

Heb je interesse om de activiteiten binnen dit live lab bij te wonen? Kom dan zeker later eens een kijkje nemen op deze pagina of abonneer je op onze nieuwsbrief. 

Heb je een vraag voor ons?

Wens je meer informatie over het Living Lab? Heb je interesse om je expertise te delen? Of heb je een andere vraag? Wij horen het graag van jou!

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Interesse in ons onderzoek? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang de laatste updates rond onze activiteiten en die van de partners binnen het Living Lab. 

Projectteam

met steun van 

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Dit doen we in samenwerking met tal van partners. 

VLAIO zet volop in op circulair ondernemen. Daarom kreeg dit project VLAIO steun én middelen van het  NextGenerationEU fonds van de Europese Commissie.