Expertensessie bio-based bouwmaterialen in de praktijk

Kick-off living lab leemsteen
Op 1 juni 2023 organiseerden Living Lab Leemsteen (UHasselt, a2o-architecten, Buildwise, Democo, BC materials, BrickZ) en Boost Bouw Limburg (Embuild Limburg, POM Limburg) een expertensessie over de toepassing van bio-based bouwmaterialen in de praktijk. Gelijktijdig werd ook het startschot gegeven voor het VLAIO Living Lab Leemsteen “Van aarde naar waarde”.


Meer dan 100 geïnteresseerden maakten tijdens het evenement kennis met de leemsteen. De proefmuren werden gebruikt om de gebruikersvoorkeuren en percepties van de deelnemers in kaart te brengen.


Tijdens het evenement werden er inspirerende lezingen gegeven door Mieke Vandenbroucke (CERAA), Ilse Claes (UHasselt, Embuild), Ken de Cooman (BC Materials), Elke Knapen (UHasselt), Martha Vandermaesen (Democo) en Michel Janssens (a2o-architecten).

Het evenement diende ook als platform om te netwerken. De deelnemers kregen de kans om hun ideeën en kennis met elkaar uit te wisselen. 

We willen graag alle aanwezigen bedanken die met hun enthousiasme en passie voor duurzaam bouwen dit evenement tot een succes hebben gemaakt!Heb je een vraag voor ons?

Wens je meer informatie over het Living Lab? Heb je interesse om je expertise te delen? Of heb je een andere vraag? Wij horen het graag van jou!

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Interesse in ons onderzoek? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang de laatste updates rond onze activiteiten en die van de partners binnen het Living Lab. 

Projectteam

met steun van 

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Dit doen we in samenwerking met tal van partners. 

VLAIO zet volop in op circulair ondernemen. Daarom kreeg dit project VLAIO steun én middelen van het  NextGenerationEU fonds van de Europese Commissie.